El Casteller
.cat

 

 

 

 

 

Inici

 

 

 

premi periodístic
Joan Ventura Solé

 

 

 

 

I Premi de periodisme sobre tetica castellera

Joan Ventura Solé

 

El 18 de maig de 1996 en la Nit de Premis de Valls, es va fer entrega del primer premi Joan Ventura Solé, creat per la Colla Joves Xiquets de Valls.

Col·laboren en la convocaria del premi el Consell Comarcal de l'Alt Camp, la Diputació de Tarragona i Caixa Tarragona.

El premi està dotat en 200.000 ptes. i afecta els treballs divulgats durant la temporada castellera de 1995.

El jurat estaria format per Josep Basco, delegat del Departament de Cultura a Tarragona; Josep Jesús Escoda, representant del Consell Comarcal de l'Alt Camp i Jordi Castells, alcalde de Valls. Varen estar assessorats pel Sr. Josep Carles Rius, de La Vanguardia i Xavier Capdevila, de Barcelona Televisió. També hi eren l'expresident i iniciador del premi Sr. Josep Maria Estil·les i el president actual, Cinto Fontanillas.

El jurat va atorgar el Primer Premi de Periodisme Colla Joves Xiquets de Valls-Joan Ventura Solé a l'equip responsable de les retransmissions castelleres de Televisió de Catalunya-Canal 33. Va recollir el premi el periodista Agustí Forné. Els guardonats van acordar cedir el premi a la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona per superar les barreres arquitectòniques del seu local social.

(a) (b)

(a) A l'esquerra el President de la Colla Joves Xiquets de Valls, al mig el regidor de l'Ajuntament de Valls Carles Magriñà i el guardonat Agustí Forné. Foto Epi Mestre, setmanari El Vallenc 1996.

(b)Agustí Forné, tot dient quatre paraules. Foto M.R., setmanari El Pati 1996.